[Ossm-members] Zaednichki rechnik (peglanje konflikti)

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu May 5 18:23:21 UTC 2005


>  compile -> компајлирај; compilation -> компајлирање
  
   певеди, преведување ??????

>  Ваљда би требало сите овие да се заповедни глаголи кога се во мени.

И јас мислам така

> 4. checkbox -> изборно поле (бидејќи box е поле)

 поле за избор ?? исто како горе само во друго пакување :)

За преводите од КДЕ и Qt не се секирај, многу
поими на англиски имаат сосема различни значења од она
што сме навикнале.

btw. да не ги преведува некој kdevelop и qtdesigner ???
   Сакам да ги решам јас ;)

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list