[Ossm-members] Re: Zaednichki rechnik (peglanje konflikti - account)

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Mon May 9 07:06:07 UTC 2005


Georgi Stanojevski напиша:

>  1. Досие сметам дека е посоодветен превод. Затоа што, - во училиште
>  чуваат досие за ученик. - на факултет чуваат досие за студент. - по
>  фирмите чуваат досие за вработениот. - во МВР чуваат досие за
>  криминалецот.
>
>  Сметка премногу(единствено) асоцира на сметка во банка.

Потполно се согласувам со Глиша. Факт е дека „досие“ е посоодветен збор 
од „сметка“, а тоа што виндоус го користи е сосема трета работа.
More information about the Ossm-members mailing list