Re: =?KOI8-R?Q?Re:_[Ossm-members]_=FA=C4=D2=C1=D7=CF, _=D0=D2=CF=C2=CC=C5=CD?= �

Aleksandar Balalovski aleksandar.balalovski at gmail.com
Tue Nov 15 11:44:40 UTC 2005


Vlado Peshov wrote:

>On 11/15/05, lowdown <golemkroasan at gmail.com> wrote:
>  
>
>>Имам инсталирани Mandrake 10.0 и Win2000 со NTFS партиција но под Mandrake
>>никако не можам на партицијата windows( mnt/windows) да ставам write
>>premission(или пак било како да ги менувам ) и тоа логиран сум како root.
>>    
>>
јас воопшто не би имал потреба од запис на НТФС ако веќе имам Виндоус на 
таа партиција. Значи ќе запишувам кога ќе работам на Виндоус, не знам 
зошто ти треба тебе толку? :)

форматирај све таму, reiserfs!! :)More information about the Ossm-members mailing list