[Ossm-members] Re: Install Party 2006 by Mandriva Linux

Velko KOCEV velko.kocev at gmail.com
Tue Nov 15 19:53:21 UTC 2005


>> . Како и да е дали некој има некакви простории на ум што се погодни 
>> за презентација и сместување на близу 10 компјутери ова и она. Кој 
>> што има на ум нека каже да се разгледаат сите опции и веќе да се 
>> среди ова. Фала многу.
>>
>> Поздрав, Зоки.
>> __________________________
>
>

Зоки јас навистина сакам да помогнам ама те молам сподели некои 
подетални инфромации. Ако е незгодно на групава да се збори за пари 
ттогаш пиши приватно.  На мене најбоља веаријатна ми звучи Народна 
техника, карши Лептокарија.  Тоа е една фина пионерска градба од 
Социјалзимот чиј наслов многу одговара на нашата цел - Промоција на 
слободен софтвер. Јас веќе го контактирав другар ми кој спроведува еден 
проект за УСАИД во нивните простории и рече дека нема проблем да ни 
органуизира средба со Бранко (директор). Работата е што се сомнева дека 
би поминало бесплатно, зашто се работи за настан за подигање на свеста 
за „Слободен софвер“ (во овој случај) и дека ако се дига ука бука, со 
гости од надвор, дека сигурно Бранко ќе побара нешо ситно у стилу 50 евра. 

Кажи колку време би траело тоа, и дали имаш веќе нешто напишано за даму 
пратиме пред средбата.

Поздрав
Веле

More information about the Ossm-members mailing list