[Ossm-members] Слободна verdana

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Thu Nov 17 00:51:58 UTC 2005


Колку што успеав да дознаам со помош на Гугл, вакво нешто нема. Verdana
си е Verdana уште од 94та година у пакетот webcorefonts издаден од
Мајкрософт. Некој да налетал на нешто слично што е у ствари слободен
векторски фонт, освен Bitstream Vera Sans? Bitstream Vera Sans има многу
празен простор помеѓу знаците и пак не е тоа тоа...

Сакам нон-мајкрософт Verdana. :)
-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list