[Ossm-members] Re: Слободна verdana

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Mon Nov 21 23:43:17 UTC 2005


На вто, 2005-11-22 во 00:10 +0100, Дамјан напиша:
> Еве како изгледа споредена verdana и DejaVu кај мене, во Kword:
> http://softver.org.mk/damjan-files/fonts.png
> 
> Може да се примети дека кај DejaVu Serif има премногу изразен sub-pixel 
> anti-alias (на LCD сум, користам sub-pixel AA). Ова може да пробам да го 
> решам со freetype со патентираниот hinter... 
> 
> хмм, ај да видиме... јок, не гледам некоја разлика, очигледно е до фонтот 
> нешто пошто латиницата е ок.


Епа има некоја разлика, ја го напраив истото у ОО на Гном и пак изгледа
тиња фонтот. Не само шо се матни буквите, моите DejaVu Sans изгледаат ко
твоите Deja Vu Serif. Далеку од Verdana се.
-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list