[Ossm-members] yet another yuscii -> utf-8 convertor script

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Mon Nov 28 20:46:10 UTC 2005


> Разликата е во ш, ч и слично (обратно се шифтовите). Разликата настанала
> во 1993 година кога незадоволни од тогашните фонтови (катастрофален
> кернинг, куцање со шифт на qwerty тастатура, MAC C SWiss за пример),
> Огласник М потрошува поприлично пари и труд да се направат 40-тина
> PostScript асални фонтови кои веќе до 1995 година се во употреба кај
> скоро сите DTP професионалци во Македонија. Понатаму тие се конвертирани
> во TTF и навака до ден денес е јасно. Да не тупам со историја, ако си

Значи се на се, има два типа... некое име на распознавање? 
едните се Mac C xxx а другите Pro-нешто?

> Дамјан другарми, кажуј да ти пратам фонт на маил.

Тој сум, праќај.


-- 
дамјан

   "One world, one web, one program"  -- Microsoft promotional ad
         "Ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer"  -- Adolf HitlerMore information about the Ossm-members mailing list