[Ossm-members] yet another yuscii -> utf-8 convertor script

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Tue Nov 29 14:38:08 UTC 2005


> Правам „уште еден yuscii во utf-8 конвертор“ кој работи со OpenDocument
> фајлови.. иИи... како што дознав имало две варијанти на тоа yuscii
> македонските фонтови.
> Кои се тие и што е разликата?
> И од кај може да ги симнам (сега го имам MAC C swiss)?
>
> И имаат ли некое име на распознавање?
> makscii и makscii-alt??

Споредувам MAC Swiss и Санс_К и се разликуваат само по „ѓ“, „ќ“ и „ш“. 
Кај едниот тие што се големи кај другиот се мали и обратно.

Ваљда нема некој трет тип на вакви фонтови?

-- 
дамјан

            The dark ages were caused by the Y1K problem.More information about the Ossm-members mailing list