[Ossm-members] Фајрфокс бета2

assyst at on.net.mk assyst at on.net.mk
Tue Oct 4 12:59:40 UTC 2005


On Mon, 3 Oct 2005 20:39:20 +0200
 Дамјан <penguinista at mail.net.mk> wrote:
> За бета2 ќе има и официјален release на преведените
> верзии.
> За да има и на македонски, треба да се тестираат ноќните
> верзии понови од 
> 02.10.2005 од тука:
>
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-mozilla1.8-l10n/
> (фајловите сега се firefox-1.4.1.mk.---)
> 

Ја симнав, инсталирав работи ок! Грешки за преводите ќе има
на ossm.ork.mk/flyspray, коа ќе стигнам дома.


> еве ја процедурата за тестирање
> http://www.mozilla.org/quality/smoketests/index.html
> напишете што сте тестирале и на која платформа.

Овие се луди! Но добро, ги поминав повеќето од тестовите,
само на еден екран ми излезе нешто чудно, ќе има на
флајспреј слика. Поради тоа што повеќето се тестови за
мозила, фајрфокс на win32 е еј, ок!
 
> До 5.10.2005 треба да кажеме дали е ок верзијата за да
> искочи бета2 на 
> македонски.

А грешки во стрингови нема поправање веќе?
Бидејќи има две грешки :( Кај менијата за работа со
профили.

--
ИгорMore information about the Ossm-members mailing list