[Ossm-members] Re: Re: Re: �� 3)

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Sep 1 20:00:36 UTC 2005


> - го поправив ОупенОфис->ОпенОфис. По постерот и низ сајтот.


Од шо беше глупо менувањето од Оупенофис во Опенофис забораив да пишам 
тоа што сакав.

Колку и да им звучи глупо на некои луѓе можат да земат да прочитаат 
граматика за прво одделение и да видат дека само првата буква од 
реченицата е голема буква. Не иде ало не иде!

Оупенофис.орг си е сосема соодветено и не треба и не може да се менува 
во нешто што воопшто нема никакво значење а тоа е Опенофис, како би му 
дошло ова на англиски, OpnOffice? Сакате да ги научиме луѓето дека 
канцеларискиот пакет се вика Опенофис наместо Оупенофис? Е браво.

Не прајте глупости.

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list