[Ossm-members] Re: ЛУГОЛА

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sun Sep 4 13:33:29 UTC 2005


Aleksandar Balalovski wrote:

>Линукс корисничка група на Битола,
>или 
>  
>
Иако е очигледно дека вака не може еве и конкретен пример:

Software Freedom Day - „Ден на слободниот софтвер“ а НЕ „Софтвер 
слободен ден“

Значи:
Linux User Group - Група на корисници на линукс

Примеров треба да покаже дека кога преведуваш нешто редоследеот на 
реченицата на македонски и на англиски не е ист. Не можеш буквало туку 
така да го преведеш.

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list