Re: [Ossm-members] Re: ЛУГОЛА

Vlado Peshov vlatkop at gmail.com
Sun Sep 4 14:18:10 UTC 2005


Arangel Angov wrote:
> Значи:
> Linux User Group - Група на корисници на линукс

вака е правилно
 
> Примеров треба да покаже дека кога преведуваш нешто редоследеот на
> реченицата на македонски и на англиски не е ист. Не можеш буквало туку
> така да го преведеш.

Точно бидејќи правилото на преведување од Англиски на Македонски на
вакви сложени реченици е од крај на реченицата кон почеток.


More information about the Ossm-members mailing list