[Ossm-members] Локализација на Федора

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sun Sep 4 17:04:43 UTC 2005


Бидејќи повеќе никој не работи на преводот на Федора треба минимум еден 
човек што би се нафатил да го оддржува преводот за оваа дистрибуција. 
Преводот беше некои 90% кога го оставивме јас и Томе пред едно пола 
година. Апликациите се преведени во најголем број така да поголемиот дел 
од работата е оддржувањето кое што и не одзема многу време.

Се што треба да знаете има тука: 
http://fedora.redhat.com/projects/translations/

Јас би се нафатил да во кратки црти да му го објаснам процесот и да му 
ги дадам датотеките на оној што би се нафатил, секако доколку има такви.

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list