[Ossm-members] Re: OpenOffice+Glossary=Prevedenost 36%, 19%(so help)

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Thu Sep 8 18:32:07 UTC 2005


На 08 сеп 2005 (четврток), Bozidar Proevski напиша:

> проценка околу 3000 се стрингови кај што се потребни многу ситни корекции 
> (еден до два знаци) за да се комплетираат. Така што би имале приближно 10000 
> веќе преведени стринга.
> Прво прашање е дали сите се согласуваат со оваа варијанта?


Како ќе ги одделиш тие 3000 реченици со многу мали промени од тие што се
скроз утнати?

Јас мислам дека е страшно глупо да се пушти KBabel сам да преведува и не
скроз истите реченици. 

За таквите реченици пребарувањето низ речникот во KBabel и така и така дава 
предлог па при самото преведување можеш веднаш да го вметнеш без да куцаш и 
да го поправиш тоа што треба да се поправи.

> ftp://ftp.linux.cz/pub/localization/OpenOffice.org/devel/POT . Дали да се 

Дамјан кажа дека се тие, и јас на тие пробувам. (последната v127)

> Речникот с?? уште не е лекториран!

Ако де само пробуваме сега. :)

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list