[Ossm-members] Re: Firefox/Thunderbird 1.5 - забелешки за преводите

Ненад Спиркоски spiki at verat.net
Fri Sep 9 13:28:47 UTC 2005


> > 20050906 Firefox/1.4 MK
> > Хм, копчето пак е фиксирано и нема word wrap" ефект за текст
>
> Добро. Ова можеби е проблем за Bugzilla. Кај и да е, треба да направиме
> листа на можни проблеми за на Bugzilla да ги пријавиме.

Може. До ит :) Ај да не тупим повеќе за ова, ама во 5,6 странски се гледа дека 
немаат овој проблем. Изгледа дека проблем е кај нас. Можеби можеш да 
контактираш со БГ или РУ момчиња за совет?
Подсетување:
20050908 МК (како и сите претходни) пак не е добро
Во 20050908 РУ (и неколку претходни) е ок
Во 20050908 БГ е ок
20050906 ЦС е ок

+
Приметно е дека го поправиле прикажување на гмаил интерфејс...

+
БТЊ. Во постари верзии големина на прозорци била запаметена. Нпр, Уредување, 
Преференции, го намалувам и затварам прозорецот (со преференции, не ФФ). Одам 
уште еднаш на Уредување, Преференции и тој се отвара во иста величина како 
пред да го затворим. Во најнов билд-а 20050908 прозорецот се отвара поголем и 
се гледаат сите текстови и опции. Обвиоусли проблем солвд.

-- 
By golly, I'm beginning to think Linux really *is* the best thing since
sliced bread.
	-- Vance Petree, Virginia Power


More information about the Ossm-members mailing list