[Ossm-members] Re: Firefox/Thunderbird 1.5 - можни не-l10n проблеми

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Mon Sep 12 09:38:53 UTC 2005


> Сакав да го тестирам преводот на тандебрд под линукс и никако не можам да
> стигнам до чекорот кај што ќе го видам преводот. XPI-то се инсталира без
> проблеми и покажува дека е инсталирано откако ќе го исклучам и вклучам
> тандербрдот пак. 

не знам ни дали треба да работи со xpi-ја...

> Ако пробам да го подигнам со -UILocale mk-MK 
> -contentLocale MK воопшто не се ни подигнува.

не постои веќе mk-MK во mozilla, сега е само „mk“ името на локалето.

> Некој да не имал ваков проблем?


-- 
дамјан

A: Because it reverses the logical flow of converstion.
Q: Why is top posting frowned upon?More information about the Ossm-members mailing list