[Ossm-members] Опенофис вести

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Wed Sep 14 10:26:18 UTC 2005


Контактирав со типците од Опенофис задолжени за локализација и не им се 
верува дека е можно за еден викенд да се преведе. Морав да им објаснувам 
дека 1.0.2 го преведовме за истото време и дека ни остана време за 
превод и на КДЕ+ГНОМ :-) Плус дека сеа од старт имаме 10000 стринга 
преведено.
Инаку, после ќе треба .ро датотеките да се претворат во .sdf датотеки и 
такви да ги ставам на страната на проектот за превод на македонски, кој 
би требало да се отвори до почнувањето на маратонот. Ми рекоа дека ако 
го завршиме толку брзо, официјален рилиз на Опенофис на македонски ќе 
биде 2.0 :-) Значи на време се свестивме. Сеа уште само да го преведеме...


More information about the Ossm-members mailing list