[Ossm-members] Re: [Fwd: Re: [native-lang] Proposal of opening a project for OO.org localosation in Macedonian language (mk)]

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Wed Sep 14 22:48:10 UTC 2005


На 15 сеп 2005 (четврток), Vladimir Stefanov напиша:

> >but the set up will take time.
> >Sorry to sound bothering, but I'd like to ask a rather important
> >question: what is the status of the controversy about the Macedonian
> >language (ISO code, final name, etc.)? Has it it been solved?

Абе што филозофираш, им пишуваш историја и се караш, бе?

Нема што ние да го билдаме, така се заебавме со 1.0!

Што ти бараат?

- името на јазикот е во ИСО 639 (Macedonian). 
- името на државата е во ИСО 3166.(Macedonia, The Former Yugoslav Republic of)
   
Ако ги вадат за сите држави од овие ИСО-а, како е за сите така е и за нас
нема што нив да им се љутиш.

Ако немаат ваков стандард да ги вадат од ИСО, туку е оставено на
девелоперите да одлучат (како што е во КДЕ, Дебиан) тогаш учтиво замоли ги
тоа што сакаш да ги замолиш државата да ни се вика Macedonia, Republic of.

Ако се согласат супер, ако не се согласат не филозофирај дека ќе се
откажеме од подршка и слично. Или збори си во свое име!

За јазикот си е Macedonian и никој не го оспорува.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list