[Ossm-members] Македонска Опен Офис страница

Darko Atkovski atko at linux.net.mk
Mon Sep 19 12:42:18 UTC 2005


Igor Stamatovski wrote:

> Vladimir Stefanov напиша:
>
>> Конечно се отвори страница за македонска верзија на Опенофис 
>> http://mk.openoffice.org
>> Од сега па натаму се ќе се одвива преку неа. Сите заинтересирани за 
>> допреведување на хелпот нека се зачленат таму на мејлинг листата 
>> dev at mk.openoffice.org и од таму ќе се следи кој што земал, што 
>> вратил, до каде е преводот...
>> Ај честито
>
>
> Владо, имаш неколку печатни грешки во Описот на проектот, те молам 
> веднаш поправи ги.  Еве подолу и грешките:
> После првата реченица ти фали точка.
> отоворен=отворен
> одпочна=отпочна
> во последната реченица тргни го тоа и помеѓу ..OpenOffice.org и чија 
> цел..
>
Ај и од мене една забелешка:

Првата реченица, помеѓу OpenOffice.org OpenOffice мислам дека треба да 
стои точка.
канцеларикси = канцелариски :)

Во секој случај, честитки и од мене! :)

Rgds,
AtkoMore information about the Ossm-members mailing list