[Ossm-members] Македонска Опен Офис страница

Zaklina Gjalevska zaklina at nubsk.edu.mk
Mon Sep 19 13:20:05 UTC 2005


Vladimir Stefanov wrote:

> Ме растуривте ееј :-)
> Ај и тоа го опраив.

За жал ќе треба уште нешто да се поправи во текстот :-(
За да не набројувам (има 2-3 работи), еве го целиот текст корегиран и 
лекториран:

Добредојдовте на македонската страница на OpenOffice.org. OpenOffice.org 
е меѓународен проект со отворен изворен код. Отпочнат е за да се создаде 
универзален пакет на канцелариски програми што ќе работи на сите 
позначајни оперативни системи и на сите јазици. Македонскиот проект е 
дел од OpenOffice.org, чија цел е прилагодување на програмата 
OpenOffice.org за корисниците што зборуваат македонски јазик.


Поздрав,
Жаки.More information about the Ossm-members mailing list