[Ossm-members] Re: Ubuntu support

Velko KOCEV velko.kocev at gmail.com
Thu Sep 22 12:29:02 UTC 2005


Видиш не сум знаел дека се независни. Уште подобро. Ама кој може да
биде независен кога е опкружен со енглези. Инаку на google го пребарав
само доменот ubuntulinux.org, и изгледа дека 50:50 е процентот на
појавување на Former Yu.... наспроти Macedonia.

„Nasekade vo Ubuntu sme pisani kako "Macedonia" ili "Macedonia,
> Republic of" taka da veruvam toa nema da bide problem.
>

Да не мислиш у самата дистрибуција?  Anyway вреди да бидат замолени.

On 22/09/05, Zlatko Trajceski <zlat at bagra.org> wrote:
> On 9/22/05, Velko KOCEV <velko.kocev at gmail.com> wrote:
> > Дај пишете им дека, чим се американска компанија треба да се
> > придржуваат кон меѓународните договори на САД со други земји. Грешка,
> > не биле амери овие, овие се британци, седишто на остров Isle of Man
> > (City of Douglas). Epa **би га, кое се маткаме со земји кои не не
> > признаваат под уставно име. Нема никаква правна основа да не пишат под
> > нашето име зашто се регистрирани у Британија. Од друга страна може да
> > замолиме, у стилу, дека како не насловуваат, не прилега на нивното
> > мото т.е. на мотото на Ubuntu - I am what I am because of who we all
> > are, бидејќи и Македонците се who we are, и дека ние сме дел од who we
> > all are, па затоа не можат да не прекрстуваат. Ако сакате помош со
> > англискиот, кажете.
>
> Nasekade vo Ubuntu sme pisani kako "Macedonia" ili "Macedonia,
> Republic of" taka da veruvam toa nema da bide problem.
>
> Inace Canonical e registrirana na "Isle of Man"
>
> http://en.wikipedia.org/wiki/Isle_Of_Man
>
>
> sto i ne e mnogu bitno.
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>


More information about the Ossm-members mailing list