[Ossm-members] XFCE prevod

Marko Bocevski marko.bocevski at gmail.com
Fri Sep 23 07:39:30 UTC 2005


Darko Nikolovski wrote:

> Има ли некој кај нас почнато или работено на преведување на ХФЦЕ 
> околината?
>
> Јас би сакал да почнам да ја преведувам, па ме интересира дали некој 
> до сега работел на тоа, и ако некој почнал да ми каже до каде е и што 
> има готово да не ни се дуплира работата?
>
> Второ ме итнересира дали има некое програмче како kbabel кое работи со 
> .ро датотеки под Виндоус?

Со .po датотеки под Windows работи poedit - http://www.poedit.org/

А, во меѓувреме истиот тип што ги портираше kdelibs на Windows, го 
поритра и kbabel на windows (но, сеуште нема верзија).

http://iidea.pl/~js/qkw/

http://iidea.pl/~js/qkw/2004-11-25-kbabel_win32.png  - screenshot

МаркоMore information about the Ossm-members mailing list