[Ossm-members] XFCE prevod

Marko Bocevski marko.bocevski at gmail.com
Fri Sep 23 09:02:13 UTC 2005


Darko Nikolovski wrote:

> Преводот не ми треба за да преведувам ОО.орг. туку за да си избилдам 
> translation database, a идеата е да преведувам XFCE.
>
> Velko KOCEV wrote:
>
>> Ставив на блогот инструкции шо како да се прави. Значи треба да го имате
>> целото дрво на ро датотеките, за да знаете кој фајл преведувате. И коа
>> ќе ми пратите преведен фајл, ќе ја кажете целата патека до него, за да
>> знам кај да го аплоудирам. Читајте http://vladoboss.softver.org.mk/?p=18
>>   
>
Poedit веќе подржува translation database или како што тие ја нарекуваат 
translation memory. Сепак не сум го тестирал poedit, ниту на linux ниту 
на windows. Кажи како функционира.

МаркоMore information about the Ossm-members mailing list