[Ossm-members] Wiki i страна за маратонот

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Sun Apr 9 22:14:14 UTC 2006


On 4/8/06, Aleksandar Balalovski <gemidjy at lugola.net> wrote:
>
> Здравејте сите,


Здравеј!

ваква е ситуацијава. Имаме функционално Вики, веќе го полниме со содржини.
> http://wiki.lugola.net. Не се изненадувајте ако видите дека уствари има
> содржини претходно објавени и на линукс.нет.мк. Сите што имате содржини
> или
> пратете ми ги мене или објавете ги на викито, отворено е.


Навистин е одлично што работите се одвиваат во вистинската насока, викито
изгледа супер и
во недостаток на останатите ( оние што отидоа офлајн) сајтови е насушна
потреба. Сеуште на су мги разгледал детално информациите што се
презентирани, за да имам некои посериозни забелешки, но ваљда ќе се одважам
да чкртнам нешто од време на време таму.

Исто и во бета 2 верзија е http://maraton.lugola.net. Може да ја видите, ама
> не замерувајте, критика само за дизајнот. Содржината уште се формира.


Екстра ви е дизајнот, само може двете црни коци да ги напаравите сиви или
бели и ќе биде ТОП.
Гледам има и линкче за live пренос од маратонот, ако успее тоа ќе биде
интресно. Не знам како стоите со медиумска покриеност на настанот на државно
ниво, ако треба помош за тоа во Скопје кажете порано можеби ќе можеме да
сториме нешто.
Туку коа го видов линкот за Live web пренос, ми текна дека до сега не сме
пробале додека се случува маратон на едно место луѓе од скопје или други
градови да си преведуваат од дома ( не дека ќе има многу вакви) ама ми
изгледа интересна идејата и може да се направи за сите оние што неможат и
нема да дојдат во Битола тој викенд ( најверојатно и јас поради некои
семејни обрски).

Апликациите за пријавување на маратонот и за контрола врз преведувањето
> (статистики/датотеки) се при крај.
>
>
Дамјан ми ги прати овие линкови па ми изгледа дека ова
http://www.liquidx.net/plotkit/ би било супер за презентација на
статистиката преку графикони.

Толку за сега.

Go lugola
--
Игор

П.С. Се извинувам во името на Јованка дека мојава порака ќе предизвика
реакција од нејзина страна дека нема да биде тука до 10.04.2006, веќе сите
го дознавме тоа. ;-)
Доброто е што 10.04.2006 е денес.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060410/69aebb48/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list