[Ossm-members] АбиВорд

Милош Столиќ misoss at gmail.com
Mon Aug 28 11:30:47 UTC 2006


Ivan Stojmirov напиша:
> On 8/28/06, *Jovan Petrov* <jpetrov at gmail.com 
> <mailto:jpetrov at gmail.com>> wrote:
> 
>     Една преписка на мојот блог ме натера да го инсталирам повторно
>     АбиВорд на македонски под Виндоус (на неколку машини) за да проверам
>     зошто мислев дека нема превод. Сепак сум бил во право дека нешто не
>     е ок. Ве молам кој е задолжен да го провери енкодингот:
> 
>     http://img246.imageshack.us/img246/3821/abiwordmkbu8.jpg
> 
> 
> 
> Само што го инсталирав Abiword 2.4.5 на Windows XP со Service Pack 2 и 
> работи океј, без никакви посебни подесувања.
> 
> Уште некој да го проба и да сподели искусто, па да утврдиме каде е 
> проблемот?

И кај мене, истиот систем како кај Стојмир, сѐ е во ред. Јован, подесено 
ти е Macedonian во Regional settings->Advanced?

-- 
Милош
Programming today is a race between software engineers striving to build 
bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to 
produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. - 
Rich CookMore information about the Ossm-members mailing list