[Ossm-members] АбиВорд

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Mon Aug 28 11:42:56 UTC 2006


На пон, 2006-08-28 во 10:37 +0200, Jovan Petrov напиша:

> Една преписка на мојот блог ме натера да го инсталирам повторно
> АбиВорд на македонски под Виндоус (на неколку машини) за да проверам
> зошто мислев дека нема превод. Сепак сум бил во право дека нешто не е
> ок. Ве молам кој е задолжен да го провери енкодингот: Abiword работи преведен како што треба и под Windows XP - SP2. Уште
поубаво работи и под GNU/Linux.


> Исто така да најавам дека (конечно) joomla.org.mk со актуелните и
> идните преводи ќе профукнционира на почетокот на септември. Доколку
> има заинтересирани кандидати за превод на хелп системот или додатни
> компоненти, секако можат да ме контактираат на jpetrov at gmail.com. Јас имав една забелешка пред некој месец за патеката на серверот од кај
што го преземав преводот на joomla.

Еве ја целата адреса
http://forge.joomla.org/sf/frs/do/downloadFile/projects.joomla_macedonian/frs.bulgarian_language.macedonian_language_for_joomla_1/frs5748?dl=1

Зашто стои bulgarian_language пред macedonian_language?

-- 
Арангел Ангов <ufo at linux.net.mk>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060828/2ef62232/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list