[Ossm-members] Септември 2006 - месец на GNU/Linux во Битола

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Tue Aug 29 18:59:26 UTC 2006


Здраво на сите членови. Ај официјално соопштение за идниот проект на Лугола, 
ама ќе пастирам од официјалната страна на групата.

Прекрасни вести за сите љубители на слободниот софтвер и корисници на 
GNU/Linux - Лугола преку нејзиното активно членство,а во соработка со Интегра 
Инжинеринг и дел од нејзините се почести и поблиски соработници, оваа година 
(2006та) месец септември го прогласија за месец на GNU/Linux во Битола. За 
таа цел, подготвени се низа настани кои ќе земат место во текот на месец 
септември со што ќе се одбележат редица значајни датуми и на корисниците ќе 
им се обезбеди поквалитетна поддршка и едукација.

Редица случувања и настани ќе го обележат месецот на GNU/Linux во Битола. 
Отворањето на целиот настан ќе се случи во Петок (01 Септември) со куса 
презентација на целите и идеите на Лугола и проследување на филмот 
„Revolution OS“, а во просториите на Интегра Инжинеринг во Бизнис Центарот на 
улица „Жикица Јовановиќ Шпанец“.

Повеќе на http://www.lugola.net/

На 23/Септември ќе има прослава на Денот на слободен софтвер во Битола - 
такашто фина би било што помасовно присуство на одбележувањето на настанот и 
учество во презентациите и од членови на оССМ. Досега Уфо само пројави желба 
(почит!) за презентирање на проектите на македонскиот тим за локализација на 
GNOME - Гномк. 23ти паѓа сабота, а детали за програмата на самиот настан ќе 
соопштиме дополнително.

Поздрав


-- 
f u cn rd ths, u cn gt a gd jb n cmptr prgrmmng.


More information about the Ossm-members mailing list