[Ossm-members] Септември 2006 - месец на GNU/Linux во Битола

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Thu Aug 31 15:39:31 UTC 2006


Нема да можам да даојдам во Петок, ама ќе пробам да дојдам на 23 во сабота.
Во петок, утре, сум во училиште (леле ама сме литературни :)))) хахаха).
Супер. Треба да го терам таткоми. Ама ќе видам што можам да направам.

On 8/29/06, Aleksandar Balalovski <gemidjy at lugola.net> wrote:
>
> Здраво на сите членови. Ај официјално соопштение за идниот проект на
> Лугола,
> ама ќе пастирам од официјалната страна на групата.
>
> Прекрасни вести за сите љубители на слободниот софтвер и корисници на
> GNU/Linux - Лугола преку нејзиното активно членство,а во соработка со
> Интегра
> Инжинеринг и дел од нејзините се почести и поблиски соработници, оваа
> година
> (2006та) месец септември го прогласија за месец на GNU/Linux во Битола. За
> таа цел, подготвени се низа настани кои ќе земат место во текот на месец
> септември со што ќе се одбележат редица значајни датуми и на корисниците
> ќе
> им се обезбеди поквалитетна поддршка и едукација.
>
> Редица случувања и настани ќе го обележат месецот на GNU/Linux во Битола.
> Отворањето на целиот настан ќе се случи во Петок (01 Септември) со куса
> презентација на целите и идеите на Лугола и проследување на филмот
> „Revolution OS", а во просториите на Интегра Инжинеринг во Бизнис Центарот
> на
> улица „Жикица Јовановиќ Шпанец".
>
> Повеќе на http://www.lugola.net/
>
> На 23/Септември ќе има прослава на Денот на слободен софтвер во Битола -
> такашто фина би било што помасовно присуство на одбележувањето на настанот
> и
> учество во презентациите и од членови на оССМ. Досега Уфо само пројави
> желба
> (почит!) за презентирање на проектите на македонскиот тим за локализација
> на
> GNOME - Гномк. 23ти паѓа сабота, а детали за програмата на самиот настан
> ќе
> соопштиме дополнително.
>
> Поздрав
>
>
> --
> f u cn rd ths, u cn gt a gd jb n cmptr prgrmmng.
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
I hope your life sucks...
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060831/778fdb6f/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list