[Ossm-members] Септември 2006 - месец на GNU/Linux во Битола

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Thu Aug 31 15:42:02 UTC 2006


Го има некој ДВД то од Revolution OS стварно сакам да го погледнам. Дека,
нема да дојдам во петок. Ако некој го има нека ми каже ка му пратам пари за
пошта да ми го прати. Фала.

On 8/31/06, Stojance Dimitrovski <sdimitrovski at gmail.com> wrote:
>
> Нема да можам да даојдам во Петок, ама ќе пробам да дојдам на 23 во
> сабота. Во петок, утре, сум во училиште (леле ама сме литературни :))))
> хахаха). Супер. Треба да го терам таткоми. Ама ќе видам што можам да
> направам.
>
>
> On 8/29/06, Aleksandar Balalovski <gemidjy at lugola.net> wrote:
> >
> > Здраво на сите членови. Ај официјално соопштение за идниот проект на
> > Лугола,
> > ама ќе пастирам од официјалната страна на групата.
> >
> > Прекрасни вести за сите љубители на слободниот софтвер и корисници на
> > GNU/Linux - Лугола преку нејзиното активно членство,а во соработка со
> > Интегра
> > Инжинеринг и дел од нејзините се почести и поблиски соработници, оваа
> > година
> > (2006та) месец септември го прогласија за месец на GNU/Linux во Битола.
> > За
> > таа цел, подготвени се низа настани кои ќе земат место во текот на месец
> >
> > септември со што ќе се одбележат редица значајни датуми и на корисниците
> > ќе
> > им се обезбеди поквалитетна поддршка и едукација.
> >
> > Редица случувања и настани ќе го обележат месецот на GNU/Linux во
> > Битола.
> > Отворањето на целиот настан ќе се случи во Петок (01 Септември) со куса
> > презентација на целите и идеите на Лугола и проследување на филмот
> > „Revolution OS", а во просториите на Интегра Инжинеринг во Бизнис
> > Центарот на
> > улица „Жикица Јовановиќ Шпанец".
> >
> > Повеќе на http://www.lugola.net/
> >
> > На 23/Септември ќе има прослава на Денот на слободен софтвер во Битола -
> > такашто фина би било што помасовно присуство на одбележувањето на
> > настанот и
> > учество во презентациите и од членови на оССМ. Досега Уфо само пројави
> > желба
> > (почит!) за презентирање на проектите на македонскиот тим за
> > локализација на
> > GNOME - Гномк. 23ти паѓа сабота, а детали за програмата на самиот настан
> > ќе
> > соопштиме дополнително.
> >
> > Поздрав
> >
> >
> > --
> > f u cn rd ths, u cn gt a gd jb n cmptr prgrmmng.
> > _______________________________________________
> > Ossm-members mailing list
> > Ossm-members at hedona.on.net.mk
> > http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
> >
>
>
>
> --
> I hope your life sucks...
>-- 
I hope your life sucks...
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060831/d2533a60/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list