[Ossm-members] Септември 2006 - месец на GNU/Linux во Битола

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Thu Aug 31 15:55:59 UTC 2006


Леле колку сакам да дојдам. Ќе има медиумски покровители?

On 8/31/06, Stojance Dimitrovski <sdimitrovski at gmail.com> wrote:
>
> Го има некој ДВД то од Revolution OS стварно сакам да го погледнам. Дека,
> нема да дојдам во петок. Ако некој го има нека ми каже ка му пратам пари за
> пошта да ми го прати. Фала.
>
>
> On 8/31/06, Stojance Dimitrovski <sdimitrovski at gmail.com> wrote:
> >
> > Нема да можам да даојдам во Петок, ама ќе пробам да дојдам на 23 во
> > сабота. Во петок, утре, сум во училиште (леле ама сме литературни :))))
> > хахаха). Супер. Треба да го терам таткоми. Ама ќе видам што можам да
> > направам.
> >
> >
> > On 8/29/06, Aleksandar Balalovski <gemidjy at lugola.net > wrote:
> > >
> > > Здраво на сите членови. Ај официјално соопштение за идниот проект на
> > > Лугола,
> > > ама ќе пастирам од официјалната страна на групата.
> > >
> > > Прекрасни вести за сите љубители на слободниот софтвер и корисници на
> > > GNU/Linux - Лугола преку нејзиното активно членство,а во соработка со
> > > Интегра
> > > Инжинеринг и дел од нејзините се почести и поблиски соработници, оваа
> > > година
> > > (2006та) месец септември го прогласија за месец на GNU/Linux во
> > > Битола. За
> > > таа цел, подготвени се низа настани кои ќе земат место во текот на
> > > месец
> > > септември со што ќе се одбележат редица значајни датуми и на
> > > корисниците ќе
> > > им се обезбеди поквалитетна поддршка и едукација.
> > >
> > > Редица случувања и настани ќе го обележат месецот на GNU/Linux во
> > > Битола.
> > > Отворањето на целиот настан ќе се случи во Петок (01 Септември) со
> > > куса
> > > презентација на целите и идеите на Лугола и проследување на филмот
> > > „Revolution OS", а во просториите на Интегра Инжинеринг во Бизнис
> > > Центарот на
> > > улица „Жикица Јовановиќ Шпанец".
> > >
> > > Повеќе на http://www.lugola.net/
> > >
> > > На 23/Септември ќе има прослава на Денот на слободен софтвер во Битола
> > > -
> > > такашто фина би било што помасовно присуство на одбележувањето на
> > > настанот и
> > > учество во презентациите и од членови на оССМ. Досега Уфо само пројави
> > > желба
> > > (почит!) за презентирање на проектите на македонскиот тим за
> > > локализација на
> > > GNOME - Гномк. 23ти паѓа сабота, а детали за програмата на самиот
> > > настан ќе
> > > соопштиме дополнително.
> > >
> > > Поздрав
> > >
> > >
> > > --
> > > f u cn rd ths, u cn gt a gd jb n cmptr prgrmmng.
> > > _______________________________________________
> > > Ossm-members mailing list
> > > Ossm-members at hedona.on.net.mk
> > > http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
> > >
> >
> >
> >
> > --
> > I hope your life sucks...
> >
>
>
>
> --
> I hope your life sucks...
>-- 
I hope your life sucks...
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060831/5058bf05/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list