[Ossm-members] prilagoden forum

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Thu Dec 7 11:05:19 UTC 2006


On 12/7/06, Ivica Dimitrijev <palifra at gmail.com> wrote:
>
> Да, SMF функционира на македонски и да подржува неограничено ниво на
> подфоруми (forum.marifet.com.mk). Во моментов излезе 1.1 финалната верзија
> што се спремаше долго време и има голем напредок во подршката на utf-8.
>
> Што се однесува до форумот нa Ubuntu, тоа e VBulletin. Ако немаш 3 луѓе
> кои шо ќе го одржуваат или пишуваат измени за него не го избириaj. Тешко се
> прават измени. Се плаќа.
>
> Јас го имам делумно преведено SMF 1.1 RC3 (предниот делот) и ако ти треба
> слободно пиши ми ќе ти го пратам она што го имам.Simple machines не е слободен софтвер.

Think again. :)

http://www.simplemachines.org/about/opensource.php

Колку поморонски може да биде ова..

-- 
Igor Stamatovski

Free Software Macedonia
____________________________
http://www.slobodensoftver.org.mk
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20061207/61e89b6b/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list