[Ossm-members] FireBird & Qt

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Wed Feb 1 13:30:48 UTC 2006


Dean Josevski напиша:
> 
> Благодарам за напорите. Знам дека треба за InterBase. Поточно драјверот носи 
> име QIBASE, но и јас како да пребарувам доаѓам само до страници каде кажува 
> дека треба нешто јас сам да искомпајлирам затоа што Trolltech, драјверот не 
> смеел да го стави во Qt паќетот, заради лиценцата.
> 
> Сакав да замолам случајно некој да не го има самиот драјвер, или да не знае 
> што треба да се симне и да се компјалира. 
> 
> Благодарам во секој случај. 
> 

А да видиш на блогот на Ристе http://riste.softver.org.mk/
Он како што знам е најстручен за ФБ во Македонија. Емаилот не му го знам.More information about the Ossm-members mailing list