[Ossm-members] FireBird & Qt

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Feb 1 16:46:48 UTC 2006


> Него, имаш две опции:
> да ги користиш Qt класите за работа со бази, во кој случај ти треба Qt
> драјверот за firebird/interbase, што значи дека ќе треба да го
> искомпајлираш или само драјверот или цел Qt (./configure --qt-sql-qibase).

може и само plugin-от
http://doc.trolltech.com/3.3/sql-driver.html#QIBASE(треба да отворам сервис за пребарување по google)


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

           Intel: where Quality is job number 0.9998782345!More information about the Ossm-members mailing list