[Ossm-members] FireBird & Qt

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Thu Feb 2 16:38:50 UTC 2006


На Thursday 02 February 2006 15:40, Дамјан напиша:

> направи едно query 'set names utf-8' кога ќе се поврзеш на база (има и
> други начини додуше.. ама ова е најсигурно).

Направив вака:

mysql> set names utf8;

добив вака:

Query OK, 0 rows affected (0.00 sec)

ама прашалниците си останаа. ;) т. е. ;)

-- 
Деан Јошевски


More information about the Ossm-members mailing list