[Ossm-members] FireBird & Qt

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Thu Feb 2 17:22:02 UTC 2006


> > направи едно query 'set names utf-8' кога ќе се поврзеш на база (има и
> > други начини додуше.. ама ова е најсигурно).
>
> Направив вака:
>
> mysql> set names utf8;
>
> добив вака:
>
> Query OK, 0 rows affected (0.00 sec)
>
> ама прашалниците си останаа. ;) т. е. ;)

Можда само тоа го имаш во базата, те проблемот да си го имал кога си ги 
внесувал податоците.

Инсталирај mysqlcc или mysql-administrator и види што имаш во базата.

Исто, дај што ти вика „show create table некоја-од-табелите“?


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

       The best things in life are free, but the
        expensive ones are still worth a look.More information about the Ossm-members mailing list