[Ossm-members] FireBird & Qt

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Thu Feb 2 18:44:50 UTC 2006


На Thursday 02 February 2006 19:26, Дамјан напиша:

> BTW, баш сега го пробував mysqlcc - алатка од MySQLab ама веќе не ја
> подржуваат, и по default за база која знам дека ми е со ок кирилица даваше
> прашалници.

Па и јас мислам дека сега базата е во ред, но проблемот е нешто со Qt, или 
поточно комуникацијата на Qt со базата.

> Морав да додадам
> 	mysql_options(mysql, MYSQL_READ_DEFAULT_GROUP, "client");
> во кодот кај што прави mysql_init(). После тоа се е во ред.
> (она "client" се однесува на [client] секцијата од /etc/my.cnf)

Морам да признам дека не те разбрав целосно. Дали нешто треба да заменам 
во /etc/my.cnf, или како query треба пак нешто да зададам

>
> Е сега, MySQLcc е Qt апликација, ама не користи QtSQL туку директно го
> користи mysql api-то.

или ми кажуваш дека морам да размислувам за api. ;( 

-- 
Деан Јошевски


More information about the Ossm-members mailing list