[Ossm-members] vnesuvanje so kirilica vo MySQL preku Qt

Aleksandar Balalovski aleksandar.balalovski at gmail.com
Thu Feb 2 23:27:34 UTC 2006


>
> Пробав и со query и со cursor, не сака.
>
> На пример, и DataTable чита без проблем.
>
> Ако на ист начин испратам qDebug, исто така е во ред.
>
> Што би рекол татко ми: „Да си пукниш ко костен несечен“. ;)
>

А да не имаш поставено MySQL да го претрвора записот во UTF8 па и со Qt го 
ставаш во UTF-8 по што се добива пак некое глупаво кодирање (како дупло 
УТФ8).

Мене тоа често ми се случува...


More information about the Ossm-members mailing list