[Ossm-members] PostgreSQL?

Зоран Димовски zoki.dimovski at gmail.com
Mon Feb 6 13:44:30 UTC 2006


>
> Инсталирав (oд изворен код) PostgreSQL 8.1.2, a драјверот за Qt го ставив
> од
> Мандрива 2006 дистрибуцијата, којшто е за PostgreSQL 8.0.3. ;)


Немало потреба да инсталираш од сорс, преку Smart си можел многу полесно да
го решиш отколку да компајлираш преку сорс ама нема врска. Во иднина би
можел да размислиш да користиш Smart, многу работа ќе ти заврши.


Дали треба да очекувам проблеми, или да се „вратам" на 8.0 заради сигурност?


Нема да имаш никакви проблеми, барем јас немам.

Благодарам уште еднаш.
>
> Имам уште многу работи да ги средам со PostgreSQl, (сепак сега сум на
> почеток), но доколку некој сака откако ќе средам се, можам да напишам што
> и
> како треба да се направи за да се користи PostgreSQL и Qt.


Па нема да биде лошо да напишеш некоја документација, тоа би било супер а
така и народот може и да научи нешто добро :)

Поздрав Зоки.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060206/ca4e35a8/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list