[Ossm-members] LIRC Проблем

Aleksandar Balalovski aleksandar.balalovski at gmail.com
Mon Feb 13 23:40:59 UTC 2006


> Треба да гледаш со друг програм и зависи кој линукс го користиш баце.
> Автоматски во новите кернели треба да ти ја најде тв картичката и да ти
> даде слика и ИР. Само го конфигурира, само треба да го вклучиш во
> конфигурацијата на линуксот. Пробај со друга тв алатка, на пример MythTV
> кај мене автоматски го најде далинското и сеа ми работи. Финта, нели!

_Далечинското_ ти работи без Lirc ?

-- 
Real programmers don't draw flowcharts.  Flowcharts are, after all, the
illiterate's form of documentation.  Cavemen drew flowcharts; look how much
good it did them.


More information about the Ossm-members mailing list