[Ossm-members] Проблем со компатибилност

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Tue Feb 14 19:39:13 UTC 2006


> God damn it. Нема мене никој да ми кажува како треба да изгледа моето
> „паметно“ прашање...

муабетот не е дека дали ти е паметно или глупо прашањето, туку како да ги 
зголемиш шансите да добиеш брз и точен одговор. 

На пр. ако напишеше што плоча е или кој BIOS (и евентуално некоја од 
позаебаните BIOS опции и сл) и што компоненти има, на некој може ќе му 
текнеше... „ааа ја имав таква требаше да го upgrade-увам BIOS-от“ или „... 
требаше да исклучам тоа и тоа од BIOS“... или „...требаше таа опција од 
кернелот да ја уклучам“ ... пошто дефинитивно нешто до конфигурацијата е.

Вака додека се разбереме, што е состојбата.. кога се блокира.. што викаат 
логовите... нема да го решиме проблемот во следниве недели...

Anyway... wild guess...
- upgrade на BIOS
- икслучи legacy usb или како и да се вика опцијата од BIOS
- boot-ирај со init=/bin/bash, учитувај модул по модул и види кога блокира 
(т.е. нели со slackware минус hotplug не блокирал?... boot-ирај така па после 
модул по модул види кој заебава... па после тој модул во blacklist) 
- итн, итн


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

       The best things in life are free, but the
        expensive ones are still worth a look.More information about the Ossm-members mailing list