[Ossm-members] MOTOROLA SB4200E USB MODEM

Зоран Димовски zoki.dimovski at gmail.com
Mon Feb 27 23:31:27 UTC 2006


> lspci |grep usbnet
> И треба да добиеш нешто слично
> usbnet: Surfoard Cable Modem
> или нешто слично
> Е доколку го нема значи модулот не работи со твојот модем и ќе тражеш
> друго чаре, во спротивно читај понатаму...

Е само да се поправам, значи се смешав јас со lspcidrake и lspci што
се две многу различни алатки, т.е. со
lspci |grep usbnet
нема да врати никакви информации од горе наведениот пример.
може да да провериш со
less /proc/bus/usb/devices
и треба да имаш нешто вака

Manufacturer=Broadcom Corporation
Product=USB Cable Modem
If#= 1 Alt= 0 #EPs= 0 Cls=0a(data ) Sub=00 Prot=00 Driver=usbnet
If#= 1 Alt= 1 #EPs= 2 Cls=0a(data ) Sub=00 Prot=00 Driver=usbnet

така. се извинувам за претходното :))

Поздрав, Зоки.


More information about the Ossm-members mailing list