[Ossm-members] MOTOROLA SB4200E USB MODEM

Viktor Stojanovski stojanovski.viktor at gmail.com
Mon Feb 27 23:55:34 UTC 2006


On 2/28/06, Зоран Димовски <zoki.dimovski at gmail.com> wrote:
>
> > lspci |grep usbnet
> > И треба да добиеш нешто слично
> > usbnet: Surfoard Cable Modem
> > или нешто слично
> > Е доколку го нема значи модулот не работи со твојот модем и ќе тражеш
> > друго чаре, во спротивно читај понатаму...
>
> Е само да се поправам, значи се смешав јас со lspcidrake и lspci што
> се две многу различни алатки, т.е. со
> lspci |grep usbnet
> нема да врати никакви информации од горе наведениот пример.
> може да да провериш со
> less /proc/bus/usb/devices
> и треба да имаш нешто вака
>
> Manufacturer=Broadcom Corporation
> Product=USB Cable Modem
> If#= 1 Alt= 0 #EPs= 0 Cls=0a(data ) Sub=00 Prot=00 Driver=usbnet
> If#= 1 Alt= 1 #EPs= 2 Cls=0a(data ) Sub=00 Prot=00 Driver=usbnet
>
> така. се извинувам за претходното :))
>
> Поздрав, Зоки.
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>


Супер, ме бендиса објаснувањето, ќе пробам и ќе пратам мејл дали е успешно

Поздрав, Виктор
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060228/194856f3/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list