[Ossm-members] Кратка информација

Aleksandar Balalovski aleksandar.balalovski at gmail.com
Sun Jan 15 20:52:34 UTC 2006


Лугола на пролет организира преведувачки маратон за КДЕ. Почнавме да се 
организираме од сега бидејќи групата нема искуство со ваков настан, а 
организирањето во овој период првенствено се состои од прибирање финансиски 
средства, идеи, мислења и сл.

Би сакал и некој постручен за превод да гостува на настанот како советник ;) 
Може Божидар, ама за тоа-потоа. Има време навистина, само сакав да кажам дека 
работите околу преводот на КДЕ одат прилично бавно, па без маратон не верувам 
за скоро да имаме 100% преведен КДЕ, а Лугола веќе има капацитети за превод.

http://lugola.softver.org.mk/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=1&id=1&Itemid=2

ПоздравMore information about the Ossm-members mailing list