[Ossm-members] ubuntu + .deb paketi

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu Jan 26 18:47:53 UTC 2006


Здраво,

Вчера инсталирав убунту 5.10 на едно место и пошто немаше интернет си
пробав да доинсталирам уште нешто со отпакување на .deb пакетите. Арно
ама менаџерот на архиви file roller ми рече дека не го познава тој тип
на датотеки. Дома на мојата машина постојано ја правам оваа работа и
се работи ок, али ваму нејќеше.
Има ли некој идеја зошто?

ПОЗДРАВ, Чомбе
П.С. Ако му се наоѓа на некој PCI графичка карта со 16MB рам нека пише.


More information about the Ossm-members mailing list