[Ossm-members] ubuntu + .deb paketi

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Thu Jan 26 23:05:45 UTC 2006


На чет, 2006-01-26 во 19:47 +0100, Jovan Kostovski напиша:
> Здраво,
> 
> Вчера инсталирав убунту 5.10 на едно место и пошто немаше интернет си
> пробав да доинсталирам уште нешто со отпакување на .deb пакетите. Арно
> ама менаџерот на архиви file roller ми рече дека не го познава тој тип
> на датотеки. Дома на мојата машина постојано ја правам оваа работа и
> се работи ок, али ваму нејќеше.
> Има ли некој идеја зошто?

Пробај со dpkg -i името_на_пакетот.deb

file-roller не инсталира пакети, може само да ти ја отпакува содржината
на .deb пакетот. Затоа постои dpkg.
-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list