[Ossm-members] UNDP: Тековни активности на ОССМ, предлог верзија на препораките на ОССМ

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Tue Jul 4 12:44:14 UTC 2006


На вто, 2006-07-04 во 13:50 +0200, Igor Stamatovski напиша:

> Еве го на увид на заедницата, коментари забелешки и дополнување се
> добредојдени
> во оваа нишка.

Не успеав целосно да го дочитам ама тоа ќе го направам поручек дома.
Инаку ми се свиѓа досега што ептен се дава посебно значење на правата
употреба на термините и она инсистирањето да се одвои FOSS од фривер,
шервер и чисто бесплатен софтвер.

Сега за сега да не ми избега од глава:

- All web pages will be standards compliant. - Според кои стандарди? Да
се додаде W3C тука.


-- 
Арангел Ангов <ufo at linux.net.mk>
More information about the Ossm-members mailing list