[Ossm-members] UNDP: Тековни активности на ОССМ , предлог верзија на препораките на ОССМ

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Tue Jul 4 15:24:58 UTC 2006


> > _________________
> > (str 14)
> >
> > Documents and other materials that will be shared with the public should
> > be available under a Free Documentation License.
> > ___
> > Да не испадне пак дека појма немам за лиценцирањето :) (реф.
> > http://www.fsf.org/licensing/licenses/) ама нели е оваа лиценца генерално
> > препорачлива за _техничка_ документација? Ако се мисли на таква
> > документација, занемарете го коментаров! (Башка мислам дека документите
> > креирани од државата (влада, општини и сл.) не смеат да бидат по никаква
> > лиценца т.е. спаѓат во јавен домен)
> > _________________
>
> И јас колку знам, све што искача од влада и слично е public domain.
> Но сигурно постојат и исклучоци (т.е. дупки во закон), некој правник да не
> има тука?

стр 14 се однесува на public awareness кампањата.

-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

           Loose bits sink chips.More information about the Ossm-members mailing list