[Ossm-members] Предлог

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Wed Jul 12 19:25:32 UTC 2006


Aleksandar Balalovski напиша:

> Нешто споменале на ТВ за тоа дека ВМРО-ДПМНЕ (која победи на изборите) го 
> споменала договорот на МКД со МЅ како лош и штетен.

Мислиш дека овие ќе бидат бољи, беа опозиција и збореа што сакаме да 
чуеме. :)

Инаку за договор, владата, активностите на Слободен софтвер има 
поприлично детални хронолошки подредени настани тука:
http://www.slobodensoftver.org.mk/OktomvriskiDokumenti

Во четивото на Новица „Како Македонија ја загуби својата софтверска 
невиност“ има коментари и мислења и за ВМРО што правеше и што треба да 
направи.
http://www.softver.org.mk/novica-files/tekstovi/softverska_nevinost.htm

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list