[Ossm-members] RedHat обука и полагање за RHCT и RHCE

Marko Bocevski marko.bocevski at gmail.com
Sat Jun 3 12:47:59 UTC 2006


>
> Нема повеќе инфо на linux.net.mk. Да го пуштиш текстот што си го објавил
> тука?
>
> Колку пари е? Обуката и полагањето заедно? Која обука е точно, rh133?
>
> На сајтот на Инет redhat.inet.com.mk не гледам ништо?
>
> RH133 во Америка е $540, кај нас ќе биде $5400 така?
>

RH133 во Америка курсот е $2298 како што можеш да видиш и тука
https://www.redhat.com/training/rhce/courses/rh133.html

Инфо за цени и сл. во Америка ->
https://www.redhat.com/training/rhce/courses/

Само испитот RHCT е $349. Еве ги линковите до пријавите, цените и деталите
за курсот:

Деталите (pdf)<http://www.chaosphere.net/redhat/RH133&RH300%2520detali%2520za%2520obukite_26062006_MK.pdf>
Пријава (odt)<http://www.chaosphere.net/redhat/RH133&RH300%2520Prijava_26062006_MK.odt>
Пријава (doc)<http://www.chaosphere.net/redhat/RH133&RH300%2520Prijava_26062006_MK.doc>

Како што гледаш цените за МК се доста поефтини од тие во Америка. Ако сакаш
само на испит да одиш би ти препорачал да го земеш RH302. Со тој, во
зависност од колку поени имаш, добиваш или RHCT или RHCE.

Се надевам дека тука ова што го објавив не преставува реклама, како што беше
и случајот со linux.net.mk.

--
Марко
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060603/eed2640d/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list