[Ossm-members] Надградба на Фајрфокс и Тандербрд

Darko Nikolovski darkon at casys.com.mk
Tue Jun 6 08:04:19 UTC 2006


ај провери во /usr/bin да не имасх некоја скрипта останато што повикува од  
старата локација

On Tue, 06 Jun 2006 09:33:54 +0200, Vladimir Stefanov  
<vladoboss at mt.net.mk> wrote:

> Marko Bocevski напиша:
>>
>> Дистро? ово оно?
>>
>> Кај мене на пример на Gentoo локацијата е /usr/lib/mozilla-firefox и
>> внатре имам init.d. Види случајно да не е таков случајот кај тебе т.е.
>> директориумот да бил mozilla-firefox наместо само firefox.
>
> Мандрива 2006 PowerPack
> Беше mozilla-firefox ама ја деинсталирав оти не беше на македонски и си
> креирав директориум firefox и таму го отпакував мислам дека беше тогаш
> најнов 1.5.0. Тандербирд не го ни инсталирав од дистрибуцијата него
> директно го земав најновиот и го ставив во /opt/thunderbird. Сега видов
> дека во /opt/thunderbird има init.d папка и во неа само еден README
> фајл. Од тогаш имам правено 2-3 пати ажурирања и на двете програми без
> проблем.
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members-- 
Darko Nikolovski
System Operator For BASE 24/Tandem
Casys AD
K.J.Pitu No.1
Skopje, Macedonia

Tel: +389 2 3293 804
Fax: +389 2 3293 844
E-mail:darkon at casys.com.mk
http://www.casys.com.mk

"CONFIDENTIALITY NOTICE
This e-mail message (including attachments) are only for the use of the
intended recipient. If you have received this e-mail message in error,
please delete it and notify the sender mmediately. Thank you."
More information about the Ossm-members mailing list